Cecilia Brander

Plastflaskor med sprit
Hejsan!

Jag var på Teneriffa för några veckor sedan med man och mina föräldrar. Vi pratade då om en incident mina föräldrar varit med om tidigare med packning och en spritflaska. De hade nämligen handlat en flaska sprit under resan för en billig peng och sedan packat in den varsamt i handdukar vid hemfärd. Väl hemma upptäckte de att flaskan spruckit och innehållet dränkt in allt annat, kanske inte så svårt att förstå om man tittar på hur väskorna hanteras på flygplatsen.

När vi skulle flyga hem från flygplatsen skulle vi köpa en flaska själva och hittade då att den dryck vi skulle ha fanns i en plastflaska. Jag tycker att detta är utmärkt. Det kanske inte ser lika fint ut, men risken att den går sönder under resan hem minskar avsevärt.

Vackert utformade plastflaskor känner jag är ett måste på tax free. Det får gärna finnas glas också, för de som inte känner att plast känns fint nog, men på tax-free tycker jag att det känns super att kunna välja ett material som inte spricker i första taget. För att förtydliga: vackert utformade plastflaskor!